top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureBring Together Lithuania

The 5th generation of Bring Together Lithuania

Lietuvių diasporos jaunimas turėjo galimybę iš naujo atrasti šiuolaikinę Lietuvą, daugiau sužinoti apie jos istoriją ir kultūrą, susipažinti su Lietuvos verslo pasauliu ir karjeros galimybėmis. Svarbiausia, kad unikali patirtis su stažuočių programa "Bring Together Lithuania" paskatino jaunimą tapti jaunaisiais Lietuvos ambasadoriais.

Jau penktą kartą iš eilės "Bring Together Lithuania" pakvietė lietuvių diasporos jaunimą į Lietuvą vasaros stažuotėms, kad jie įgytų profesinės patirties, atrastų šiuolaikinę Lietuvą ir taptų jaunaisiais Lietuvos ambasadoriais.


"Tikime, kad jei norime užauginti jaunuosius Lietuvos ambasadorius, aktyvius pasaulio lietuvius, turime suteikti jiems galimybę susipažinti su modernia, inovatyvia Lietuva. Jaunųjų diasporos lyderių programos "Bring Together Lithuania" tikslas - suteikti lietuvių kilmės jaunimui profesinės patirties ir parodyti jiems modernią Lietuvą. Jiems sudaromos galimybės atlikti praktiką pirmaujančiose Lietuvos įmonėse, valstybiniame sektoriuje, nevyriausybinėse organizacijose ir inovatyviuose startuoliuose. Be to, studentams numatytas aktyvus veiklų planas - unikalios galimybės pažinti šiandieninę Lietuvą, keliauti po gražiausias lankytinas vietas, susitikti su verslo ir viešojo sektoriaus lyderiais, tyrinėti lietuvybę ir skatinti juos prisidėti prie Lietuvos ateities savo idėjomis", - programos vizija dalinasi programos direktorė Kamilė Perminė.


16 dalyvių iš JAV, Kanados, Argentinos, Vokietijos, Nyderlandų, Danijos ir Rusijos stažavosi lyderiaujančiose Lietuvos įmonėse, startuoliuose ir organizacijose šešias savaites, keliavo po Lietuvą, susipažino su šiuolaikine Lietuva, verslo ekosistema ir kultūra.


"Bring Together Lithuania" dalyviai turėjo galimybę atlikti su studijomis susijusią praktiką įvairiose įmonėse ir organizacijose, kaip:


NASDAQ Vilnius, Confidentus, Interactio, Oxus.AI, CoinGate, Transparency International, MO muziejus, Unnecessary Films, Delta Bioscience, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (dr. Urtės Neniškytės laboratorijoje, dr. Stephen Knox Jones laboratorijoje), Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biure "Vilnius Sveikiau", Sostinės krepšinio mokykloje, Caritas dienos centre “Vilties Angelas” ir Vilniaus universiteto Geologijos fakultete.


"Bring Together Lithuania" buvo nuostabi socialinė, kultūrinė ir profesinė patirtis, kurios niekada nepamiršiu. Galėjau patirti Lietuvą taip, kaip niekada anksčiau - aplankyti naujas šalies vietas kartu su mano amžiaus žmonėmis, su kuriais per laiką, praleistą programoje, labai suartėjau. Tai viena iš tų fantastiškų gyvenimo akimirkų, kai pasijunti, kad tikrai priklausai ir gali pasiekti bet ką. Negaliu nerekomenduoti šios programos - ne tik tiems, kurie nori užmegzti ryšį su savo lietuviškomis šaknimis, bet ir tiems, kurie ieško vietos, kurią galėtų vadinti namais tarp naujų ir nuostabių draugų", - sako programos dalyvė, Čikagos lietuvė Goda Vertelkaitė.


Programa "Bring Together Lithuania" sukurta siekiant pritraukti lietuvių diasporos jaunimą aplankyti savo protėvių šalį, siekia suteikti lietuvių diasporos jaunimui galimybę įgyti profesinių įgūdžių, susitikti su pasaulio lietuviais ir pažinti šiuolaikinę valstybę.

“Kazickų šeimos fondas džiaugiasi galėdamas inicijuoti ir globoti "Bring Together Lithuania" vasaros stažuočių programą diasporos jaunimui. Mes tikime, kad jauniems žmonėms svarbu aplankyti savo protėvių žemę, turėti galimybę bendrauti su savo bendraamžiais, o svarbiausia – aktyviai įsitraukti į vertingas programas, kurios padeda plėsti savo žinias ir patirtį", – KFF prezidentė Jūratė Kazickaitė.


Programa inicijuojama ir globojama Kazickų šeimos fondo, remiama JAV įsikūrusio Lietuvių fondo. Prie programos plėtros prisideda Ekonomikos ir inovacijų ministerija.


“Bring Together Lithuania” 2023 programos preliminarios datos: birželio 10-liepos 23 d.

Daugiau informacijos: www.bringtogether.lt



10 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
white_logo_transparent_background.png
bottom of page