top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureBring Together Lithuania

Simonas Bingelis | Bring Together Lithuania istorijos

Mano vardas Simonas Bingelis. Nors esu gimęs Kaune, Lietuvoje, apie 19 metų gyvenu Naujajame Džersyje, JAV. Neseniai baigiau Villanovos universitetą JAV, kur įgijau verslo administravimo magistro diplomą. Be to, Villanovoje įgijau ekonomikos ir politikos mokslų bakalauro diplomas, taip pat buvau pirmojo diviziono amerikietiškojo futbolo komandos narys. Šiuo metu stažuojuosi „Versli Lietuva“ su „Bring Together Lithuania“ programa, o vėliau tęsiu stažuotę Lietuvos Užsienio reikalų ministerijoje.

Šią vasarą nusprendžiau praleisti Lietuvoje, nes beveik neturėjau galimybės lankytis Lietuvoje studijuojant universitete. Norėjau sustiprinti savo kultūrinį identitetą, lietuviškas šaknis ir supratimą apie Lietuvos politinę bei verslo dinamiką. Nors labai didžiuojuosi būdamas JAV pilietis, visuomet branginu savo lietuviškas šaknis ir tapatybę. Tėvai visada pabrėžė, kaip svarbu išlaikyti lietuvišką tapatybę, nesvarbu, ar tai būtų kalba, maistas, tradicijos ar šventės. Būdamas šią vasarą Lietuvoje, žinojau, kad visa tai galėsiu patirti asmeniškai. Ir kitaip nei įprastai, kai atvykdavau porai savaičių kaip turistas. Šis laikas Lietuvoje man yra be galo svarbus ir jį naudosiu išmintingai, kad išmokčiau, pasiimčiau daugiausiai kiek galiu.



„Bring Together Lithuania“ yra puiki programa, suteikianti visapusę profesinę, akademinę ir kultūrinę patirtį visiems pasaulio lietuviams, norintiems sustiprinti savo ryšį su Lietuva. Ši programa sukuria neįkainojamą patirtį kiekvienam dalyviui, pasiūlo aukštos kokybės profesinę darbo patirtį lyderiaujančiose įmonėse ir organizacijose. Ši darbo patirtis ne tik sustiprina lietuvių diasporos jaunimo supratimą apie tai, kaip veikia Lietuvos privatus bei viešasis sektorius, bet ir suteikia puikią galimybę sustiprinti savo CV. Akademiniu požiūriu „Bring Together Lithuania“ suplanavo susitikimus su įvairiais verslo, pramonės, politikos ir visuomenės lyderiais, kurie atskleidė greitai besikeičiančią Lietuvos verslo aplinką ir politikos niuansus. Šie vizitai apėmė apsilankymus Lietuvos Prezidentūros rūmuose, skirtingose ​​Ministerijose, įmonėse ir gamyklose. Kultūriniu požiūriu programos dalyviams suteikiama galimybė sužinoti apie turtingą Lietuvos istoriją ir tai, kaip ši istorija formavo mūsų tautos ateitį. Pavyzdžiui, keliavome į Trakus, aplankėme Lietuvos Valdovų rūmus, Kauno senamiestį, Klaipėdą ir daugybę kitų kultūrinių vietų. Apskritai patirtis su "Bring Together Lithuania" programa buvo nuostabi, ir aš esu labai dėkinga programai, kuri suteikė mums šią galimybę.



Pasirinkau stažuotę „Versli Lietuva “, nes tikėjau, kad tai suteiks daugiau žinių apie tai, kaip veikia Lietuvos verslo aplinka.

Mane visuomet domino karjera tiek privačiame, tiek viešajame sektoriuose. Tačiau, nežinojau, kurį pasirinkti. Džiaugiuosi, kad ši darbo patirtis suteikia man patirtis abiejuose sektoriuose. VšĮ "Versli Lietuva" - verslumo ir eksporto plėtros agentūra, įsteigta Ekonomikos ir inovacijų ministerijos. Tai man suteikia viešojo sektoriaus patirtį. O taip pat, organizacija dirba su daugybe skirtingų privačių Lietuvos verslų, norinčių eksportuoti savo produktus ar paslaugas į užsienį. Todėl praktika „Versli Lietuva“ organizacijoje, suteikia man galimybę pamatyti abi verslo pasaulio puses ir puikiai atliepia mano profesinius interesus tarptautiniame versle. Man dar svarbiau tai, kad žinau, jog stažuojuosi įmonėje, kuri padeda mažesnėms Lietuvos įmonėms augti, pasiekti potencialius pirkėjus užsienyje ir taip stiprina Lietuvos verslo aplinką.






45 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
white_logo_transparent_background.png
bottom of page