top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureBring Together Lithuania

Monika Ringyte | Bring Together Lithuania istorija

Sveiki, aš esu Monika Ringytė – Kibernetinio Saugumo studentė iš DePaul universiteto Čikagoje, Ilinojaus Valstijos. Šiemet prisijungiau prie „Bring Together Lithuania“ programos ir atlikau praktiką Vilniaus Universitete, Kibernetinio Saugumo Laboratorijoje su doc. dr. Linu Bukausku. Per šias šešias programos savaites Lietuvoje siekiau kuo daugiau išmokti, nors per tokį trumpą laiką, ypač mano srityje, visko išmokti yra neįmanoma. Esu labai dėkinga Linui, kad priėmė į savo komandą ir padėjo man tobulėti. Šią akademinę praktiką labai vertinu ir manau, kad ji man padės siekti tolimesnių karjeros tikslų.

Nusprendžiau šią vasarą praleisti Lietuvoje todėl, kad Lietuva man yra labai artima. Beveik visa mano giminė gyvena Lietuvoje: krikšto tėvai, močiutė ir kiti. Aš juos aplankau kai tik galiu. Gyvendama netoli Čikagos, aš priklausau lietuvių bendruomenei. Aš visada stengiuosi dalyvauti kiekvienoje organizuojamoje veikloje ar renginyje, ypač kartu su lietuvių skautais.


Lietuva man reiškia tikrai labai daug. Todėl aš noriu savo kalbą, kultūrą, ir tradicijas išlaikyti, sustiprinti ir jų nepamiršti. Labai didžiuojuosi būdama lietuvė. Dalyvaudama programoje pamačiau kaip Lietuva pasikeitė, kaip ji auga ir kad čia yra gausybė karjeros galimybių kibernetinio saugumo srityje.


Aš manau, kad dalyvauti „Bring Together Lithuania“ programoje verta kiekvienam pasaulio lietuviui. Galime matyti nuolatinį programos augimą, tobulėjimą. Programą vertina ir ryšius palaiko daugybė lyderių, didžiosios įmonės, Ministerijos, Prezidentūra, verslininkais ir investuotojai, Kazickų šeimos fondas. Ši programa padeda jauniems studentams susipažinti su dabartine Lietuva, jų specialistais ir aplankyti vietas, kur būtų neįmanoma patekti vienam ar be pagalbos. Programoje supratau, kad Lietuva eina tik į gerą pusę, į naujovišką pusę, kuri leidžia plėtoti ekonomiką, kurti naujas technologijas, steigti naujas įmones, investuoti, ir plėtoti tarptautinį verslą. Galimybių padėti Lietuvai ir iš toli, ir gyvenant šalyje, yra tikrai be galo daug. Mums tik reikia rasti tą sritį, kuri būtų naudinga Lietuvai.


Ši vasarą buvo nuostabi! Turėjome daug veiklų, radome naujų pažinčių, įgyjome naujų žinių, taip pat turėjome daugiau laiko pažinti save ir apsvarstyti savo karjerą ir ateitį. Aš tikrai galiu patvirtinti, kad Bring Together Lithuania 2021 programa buvo sėkminga, linksma ir labai naudinga.


Skrydis oro balionu virš Vilniaus man paliko didžiausią įspūdį. Po daugybės užsiėmimų, skrydyje labai atsipalaidavau, jaučiausi rami ir labai laiminga. Buvo tikrai įspūdinga ir jausmas buvo nepakartojamas ir labai geras. Skrydžio metu matėsi, koks Vilniaus miestas yra gražus ir pasikeitęs. Mane labai nustebino, kai nusileidome arti Baltarusijos sienos ir mus visus pasveikino su šampanu ir įteikė po diplomą. Aš tikrai to nesitikėjau. Aš rekomenduoju visiems turėti tokią smagią kelionę virš Vilniaus, arba aplankyti Trakus, kurie mane taip pat labai sužavėjo.



37 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
white_logo_transparent_background.png
bottom of page