top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureBring Together Lithuania

Kipras Belopetravicius | Bring Together Lithuania stories

Sveiki, aš esu Kipras Belopetravičius. Gimiau Lietuvoje, Kaune, 1999-aisiais. Kai dar buvau vaikas, mama gavo JAV žaliąją kortą ir mes persikėlėme į Čikagą, Ilinojaus valstijoje, kur pragyvenau visą savo gyvenimą iki šiol. Šiuo metu jau trečius metus studijuoju elektros inžineriją Ilinojaus technologijos institute. Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, gyvendamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, baigė šį universitetą, o tai man kelia pasididžiavimą. Šiuo metu atlieku praktiką „Ignitis Group“ naujoje Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje.

Nusprendžiau vasarą praleisti Lietuvoje, nes visada naudojuosi galimybe praleisti šiek tiek laiko savo Tėvynėje. Dar svarbiau yra tai, kad tai pirmas kartas, kai iš tikrųjų dirbsiu kaip aktyvus Lietuvos visuomenės narys, o ne tik lankysiu šeimą per vasaros atostogas. Čikagoje užaugau kaip didelis Lietuvos patriotas, nes nuo pat mažų dienų priklausiau „Ateitininkų“ organizacijai ir lietuviškam chorui. Be to, namuose su šeima puoselėjame lietuvybę kalbėdami beveik vien tik lietuviškai, gamindami ir valgydami lietuviškus patiekalus, švęsdami tradicines šventes. Iš ankstyvos vaikystės Lietuvoje prisimenu Sovietų Sąjungos šešėlius, kurie Lietuvoje vis dar pastebimi. Tačiau šiandien matau, kaip sparčiai Lietuva žengia į priekį verslo, politikos ir kultūros srityse, o tai mane skatina didžiuotis savo valstybe. Noriu prisijungti prie klestinčios Lietuvos ir prisidėti prie Lietuvos žingsnių į šviesią ir klestinčią ateitį.

Pasirinkau praktiką „Ignitis Group“, nes tai yra įmonė, atsakinga už elektros energijos gamybą ir paskirstymą šalyje, o mane, kaip elektros inžinierių, ypač domina energetikos inžinerija. Jėgainė, kurioje šiuo metu dirbu, nors ir yra pilnai veikianti, vis dar stato tam tikrus objektus ir šiuo metu yra laikoma moderniausia kogeneracine jėgaine visoje Europoje. Man yra didelė garbė būti tokio technologiškai pažangaus objekto komandos dalimi ir teikti tokią svarbią paslaugą šimtams tūkstančių Lietuvos gyventojų. Įgytos žinios buvo neįkainojamos, nes projektai, prie kurių dirbau, padėjo susipažinti su jėgainės vamzdžiais, vožtuvais, taip pat su visais elektrinės aspektais ir jų tarpusavio sąveika.


„Bring Together Lithuania“ buvo viena smagiausių ir profesionaliausių patirčių mano gyvenime. Programa suteikia galimybę užmegzti ryšius su žymiausiais Lietuvos verslo, politikos ir kultūros veikėjais, pradedant prezidentu ir ministrais, baigiant startuoliais ir jaunimo grupėmis. Įvairių ekskursijų ir išvykų metu mes galėjome tyrinėti šalį ir susipažinti su gausia mūsų mažos tautos kultūra ir istorija. Bring Together Lithuania mes daug dirbame ir daug pramogaujame: dienas pradedame nuo stažuočių, vykstame į susitikimus su įvairiais politikais ir verslo lyderiais, o baigiame sportuodami, eidami į paplūdimį ar laisvalaikiu lankydamiesi koncertuose. Be to, tarp grupės narių užsimezgę ryšiai tampa panašūs į šeimos ryšius ir, tikėtina, kad jie dar ilgai tęsis ir po šešių programos savaičių.




52 peržiūros0 komentarų
white_logo_transparent_background.png

©2018-2023 Bring Together Lithuania

  • Bring Together LT Facebook
  • LinkedIn - Bring Together Lithuania
  • Instagram - Bring Together Lithuania
  • YouTube - Bring Together Lithuania
bottom of page