top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureBring Together Lithuania

Egle Emilia Markus | Bring Together Lithuania istorija

Sveiki, aš esu Eglė Emilia Markus. Esu iš Čikagos, Ilinojaus valstijos. Šiuo metu studijuoju sveikatos priežiūros ir vadybos bakalauro studijas Sent Luiso universitete ir esu paskutiniame kurse. Į Lietuvą atvykau atlikti praktikos Sveikatos apsaugos ministerijoje Vilniuje, kur daugiausia dėmesio skyriau paauglių psichikos sveikatai.

Šią vasarą atvykau į Lietuvą ieškodama naujų galimybių ir norėdama pažinti Lietuvą iš naujos perspektyvos. Nuo mano paskutinio apsilankymo Lietuvoje buvo praėję keleri metai, todėl labai džiaugiausi galėdama grįžti į savo gimtinę. Kiekvienais metais, kai anksčiau lankiausi Lietuvoje, važiuodavau aplankyti šeimos ir praleisti laiko kartu su ja. Šiais metais džiaugiuosi, kad galiu asmeniškai pažinti šalį ir įgyti žinių apie tai, koks yra verslo ir kultūros pasaulis už šeimos ribų. Lietuvoje yra mano kultūra ir didelė dalis istorijos, kurios didžiąją gyvenimo dalį negalėjau patirti, todėl Lietuva man yra mano namai, mano tapatybės šaknys. Didžiąją mano gyvenimo dalį Lietuva man atrodė labai tolima, tačiau esu labai dėkinga, kad per šią programą galėjau atkurti su ja ryšį ir vasarą pati asmeniškai pažinti Lietuvą.


Stažuotę pasirinkau Sveikatos apsaugos ministerijoje, nes norėjau susipažinti su skirtingais požiūriais į sveikatos priežiūrą ir visuomenės sveikatą, palyginti su Amerika. Dirbdama su Lietuvos jaunimo psichikos sveikatos projektu galėjau pamatyti, kaip keičiasi lietuvių požiūris į psichikos sveikatą, kaip jie suvokia psichologinės gerovės svarbą. Ši stažuotė suteikė man galimybę pažinti šias temas ir sužinoti apie jas daugiau, panaudoti savo žinias ir patirtį, kad įgyvendinčiau projektus, kuriais didžiuojuosi. Ji man taip pat padėjo lavinti savarankiškumą, kuris yra svarbus, kad darbas būtų atliktas gerai.


"Bring Together Lithuania" stažuočių programa puikiai suderina verslo pasaulio, kultūrinio gyvenimo ir laisvalaikio pažinimą Lietuvoje. Ši programa suteikia galimybę pasaulio lietuvių jaunimui tobulinti profesinius ir asmeninius įgūdžius. Susitikimai su svarbiais verslo ir politikos atstovais, įvairiausios modernios Lietuvos pažinimo veiklos, paliko ypatingai didelį įspūdį mums visiems. Nemanau, kad galima rasti kitą tokią iniciatyvąą, galinčią taip gerai integruoti užsienio lietuvius į Lietuvos visuomenę, kultūrinį gyvenimą ir darbo rinką, kaip tai pavyko padaryti šiai programai. Tai buvo vieną kartą gyvenime pasitaikanti galimybė. Nuoširdžiai rekomenduoju dalyvauti kiekvienam jaunam pasaulio lietuviui, norinčiam grįžti bent vasarai ir sustiprinti ryšius su Lietuva.


"Bring Together Lithuania" programa - neįkainojama patirtis, kupina galimybių, novatoriškų / kūrybingų žmonių, jaudinančių nuotykių ir ilgalaikių draugysčių.


Prieš šią program tikėjausi įgyti realios patirties dirbant visuomenės sveikatos srityje, taip pat pamatyti, kaip skirtingos šalys žiūri į šias epidemijas. Per šią patirtį galėjau panaudoti savo individualius gebėjimus projektuose, susijusiuose su paauglių psichikos sveikata. Tai buvo puiki patirtis, padėjusi man suformuoti savarankiškumo įgūdžius ir supratimą apie įvairius metodus ir intervencijas, susijusias su visuomenės sveikatos valdymu.


Sunku išrinkti tik vieną momentą, kuris man labiausiai įsiminė, nes viskas kartu sudarė nepamirštamą patirtį. Tačiau jei reikėtų rinktis, sakyčiau, kad skrydis oro balionu buvo labai graži ir įsimintina patirtis, už kurią esu labai dėkinga. Pamatyti Vilniaus grožį iš taip aukštai buvo patirtis, kuri patiriama tik kartą gyvenime ir paliko man nuostabų įspūdį. Ačiū "Bring Together Lithuania" už visus nuostabius nuotykius ir galimybes!



37 peržiūros0 komentarų
white_logo_transparent_background.png

©2018-2023 Bring Together Lithuania

  • Bring Together LT Facebook
  • LinkedIn - Bring Together Lithuania
  • Instagram - Bring Together Lithuania
  • YouTube - Bring Together Lithuania
bottom of page