top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureBring Together Lithuania

Daria Muklewicz | Bring Together Lithuania istorija

Sveiki! Aš esu Daria Muklewicz. Gimiau Čikagoje, Ilinojuje, tačiau dabar gyvenu Bradentone, Floridoje (JAV). Neseniai baigiau Floridos universitetą, kuriame studijavau Mikrobiologijos ir ląstelių mokslo bakalauro laipsnį, o nuo rugpjūčio tęsiu odontologijos doktorantūros studijas Floridos Odontologijos Universitete.


Šiemet prisijungiau prie Bring Together Lithuania / Jungtis Lietuvai programos, atlikau praktiką įmonėje Versli Lietuva, kurioje padėjau ruoštis Life Sciences Baltics Conference (Baltijos Gyvybės Mokslų konferencija). Versli Lietuva man padėjo daugiau suprasti apie komunikaciją, viešuosius ryšius, įgyti organizacinius ir lyderystės įgūdžius - šios savybės man bus reikalingos ateities karjeros ir mokslo metu.

Šiemet nusprendžiau atvykti į Lietuvą tam, kad galėčiau prieš odontologijos doktorantūros studijas pakeliauti, aplankyti savo gimines ir pasipraktikuoti lietuvių kalbą. Taip pat, laikui bėgant vis labiau supratau, kaip svarbu yra saugoti ir didžiuotis savo šaknimis, kultūriniu paveldu, kurie yra svarbūs galvojant apie ateitį. Buvimas Lietuvoje sustiprino mano kultūrinę tapatybę, todėl labai džiaugiuosi galėdama tai parsivežti į namus.


Praktiką Versli Lietuva, "Life Sciences Baltics", pasirinkau todėl, kad norėjau įgyti patirties, kuri ateityje bus naudinga mano profesinei karjerai. Mano praktikos pagrindinė užduotis buvo kurti elektroninius laiškus ir pristatyti mūsų internetinį puslapį taip, kad jis pritrauktų mokslininkų bendruomenių dėmesį. Kadangi ateityje noriu turėti savo odontologijos kliniką. Norėjau įgyti lyderystės ir organizacinius gebėjimų, kuriuos studijuojant odontologiją universitete įgyti yra sunku, ir tikiu, kad šiuos tikslus sėkmingai įgyvendinau atlikdama gautas užduotis. Vis dėlto, nesitikėjau išmokti, kaip galima suderinti darbą ir laisvalaikį. Tomis dienomis, kai dirbadavau biure, kartu pietaudavau su bendradarbiais, pertraukų metu vaišindavomės ledais, o kartais kartu žaisdavome virtualios realybės akiniais. Taigi bendrai, atlikusi praktiką Versli Lietuva, jaučiuosi kur kas stipriau planuodama savo ateities karjerą.

Bring Together Lithuania / Jungtis Lietuvai buvo viena geriausių mano tarptautinių patirčių dėl man suteiktų galimybių, programos vietovės ir trukmės. Bring Together Lithuania man padėjo užmegzti ryšius ir draugystes su žmonėmis, panašiais į mane. Tokia dauguma kartu praleistų nuostabių akimirkų mus labai suartino. Bring Together Lithuania taip pat yra labai unikali programa, siūlanti galimybes užmegzti ryšius ir susipažinti su tokia daugybe įvairių politinių, verslo ir kultūros veikėjų iš Lietuvos. Šios programos dėka galėjau patirti naujų įspūdžių ir daug išmokti. Galiausiai, ši programa man buvo trečias kartas, kai dirbu/studijuoju užsienyje šešias savaites, ir aš iki šiol manau, kad šešios savaitės yra tobulas laiko tarpus pabūti užsienyje. Šis laikotarpis tau leidžia pasinerti į vietinę kultūrą prieš pradedant ilgėtis namų. Kamilė nuostabiai suderina visus šiuos elementus, kad visi atvykę dalyviai turėtų malonią patirtį.


Lietuvoje praleistas laikas buvo nuostabesnis nei tikėjausi - atveriantis akis, spontaniškas, ir pilnas įspūdžių, kuriuos dar ilgai atsiminsiu.


Įsimintiniausia akimirka iš programos buvo kelionė į Smiltynės paplūdimį, Klaipėdoje, kuriame vakare maudėmės kartu su visa grupe. Buvo praėjęs beveik mėnesis nuo to laiko, kai paskutinį kartą buvau Floridos paplūdimyje, todėl jaučiausi beveik kaip namuose. Šalia to, jūros vandens temperatūra buvo tobula, o besimaudydami galėjome grožėtis vakaro saulėlydžiu. Tai buvo nuostabus momentas!


Ši programa viršijo mano lūkesčius. Tikėjausi, kad karts nuo karto aplankysim įmones ir organizacijas, tačiau Bring Together Lithuania programoje turėjome susitikimus su įvairiausių sričių įmonėmis ir organizacijomis beveik kiekvieną dieną. Todėl dalyviai gauna įgūdžius, pritaikomus beveik kiekvienoje karjeros srityje. Tuo pačiu metu, dalyviai turi galimybę pažinti geriau vienas kitą ir kartu praleisti daug laiko. Niekada nemaniau, kad susirasiu tokių artimų draugų per šešias savaites! Labai džiaugiuosi galimybe praleisti vasarą Lietuvoje kartu su Bring Together Lithuania.




41 peržiūra0 komentarų
white_logo_transparent_background.png

©2018-2023 Bring Together Lithuania

  • Bring Together LT Facebook
  • LinkedIn - Bring Together Lithuania
  • Instagram - Bring Together Lithuania
  • YouTube - Bring Together Lithuania
bottom of page